Autosalon Geneve 2012: Volkswagen E-Bugster Concept

Volkswagen E-Bugster Concept
In Genève staat bij Volkswagen ook de E-Bugster Concept te pronken, een elektrische Coupé-Beetle.

De Volkswagen E-Bugster concept kunnen we vermoedelijk zien als een voorbode voor twee zaken bij Volkswagen. Eerst en vooral werkt Volkswagen naarstig verder aan de ontwikkeling van elektrisch aangedreven wagens, daarom krijgt de E-Bugster de elektromotor uit de Golf Blue-e-Motion onder de motorkap. Het gaat om een motor met een output van 116 pk en een koppel van 270 Nm, waarmee de E-Bugster van 0 naar 100 km/u sprint in 10,9 seconden. Maar de E-Bugster is vermoedelijk ook een voorproefje voor een Coupé-versie van de Beetle, zo is het dak 7 centimeter lager en oogt de E-Bugster duidelijk nog enkele sterktes sportiever dan een standaard Beetle. Ideaal om een sportieve mannen aan te trekken?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...