Autosalon Geneve 2012: Volkswagen Cross Coupe

Volkswagen Cross-Coupe Geneve
Volkswagen bracht de Cross Coupé mee naar zijn stand in Genève, een voorbode voor een Evoque-concurrent?

Volkswagen heeft de Cross Coupé Concept eerder al in het grijs getoond, maar brengt in Genève een nieuwe versie van het model. Deze keer pronkt hij in het rood, en is de Crossover SUV uitgerust met een hybride-aandrijflijn waar een dieselmotor samen met enkele elektromotoren in totaal voor 306 pk zorgt. Hierdoor stoot de plug-in hybride maar 46 gram CO2 uit per kilometer, wie de Cross Coupé enkel voor korte ritjes zou gebruiken zal er zelf in slagen met een nuluitstoot te rijden. Je kan de batterijen namelijk aan een reguliere stekker hangen. Wat Volkswagen exact van plan is met dit concept is nog niet duidelijk, al kunnen we wel vermoeden dat het een budget-vriendelijke concurrent wordt voor de toekomstige BMW X4 en Range Rover Evoque.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...