Autosalon Geneve 2012: Infiniti Emerg-E Concept

Infiniti Emerg-E Concept
Infiniti staat met een knap ogend concept in Genève, de Emerg-E is een milieuvriendelijke sportwagen.

De Emerg-E wordt gesmaakt bij het publiek van het salon van Genève, met zijn krachtig lijnenspel is deze sportieve coupé dan ook een streling voor het oog. Onder de motorkap huist echter geen dorstige veelcilinder maar een zuinige 1.2-liter driecilinder benzinemotor die enkel de batterijen moet opladen als range-extender. Die batterijen voeden twee elektromotoren die centraal achterin liggen en samen 400 pk leveren, een sprint van 0 naar 100 km/u is zo voorbij in 4 seconden.

In elektrische modus rij je 50 kilometer met het conceptmodel, dankzij de range-extender kan je erna nog 500 kilometer aan de actieradius toevoegen. Gemiddeld zou de Emerg-E 55 gram CO2 per kilometer uitstoten, over een productieversie werd jammer genoeg nog niet gecommuniceerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...