Autosalon Geneve 2012: Kia Cee’d

Kia Ceed Geneve
We zagen hem al op foto, maar nu ook live in Genève: de nieuwe Kia Cee’d.

Begin januari en februari kregen we reeds enkele foto’s te zien, maar voor details en live beelden was het wachten tot Genève. De nieuwe Kia Cee’d wordt bovendien enkel in Europa gelanceerd en staat op hetzelfde platform als de Hyundai i30, dewelke we eerder reeds testten in Sevilla. Met dat platform zit het wel goed en ook designmatig hebben we geen klachten over de nieuwe Cee’d. We zien typische kenmerken als de tijger-grille, een aflopende daklijn, subtiele achterspoiler en LED-strips vooraan. Gezien de wagen lager, wijder en breder werd, ziet de Cee’d er voortaan ook een stuk atletischer uit.

Binnenin komt Kia steeds dichter bij de premium concurrenten. We zien een rijdergeoriënteerde middenconsole en een centraal touchscreen dat gelijkenissen vertoont met dat van de Kia Rio die we eerder reeds aan de tand voelden. Onder de motorkap vinden we een heel arsenaal aan milieuvriendelijke diesel- en benzinemotoren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...