Autosalon Geneve 2012: Toyota NS4 en FCV-R

Toyota NS4 FCV-R Geneve 2012
Ook de NS4 en FCV-R zijn twee concepten op de stand van Toyota.

Toyota en hybride zijn twee handen op een buik, zoveel is zeker. Enerzijds is er de Toyota NS4, die een voorproefje kan zijn van de nieuwe Prius. Het design zal dan wel iets minder radicaal worden. Over de aandrijflijn werden geen specifieke details gegeven, maar het persbericht staat vol pr-talk over verschillende veiligheidssystemen: PCS, ADB, BSM… Praatjes die er voorlopig niet toe doen.

De Toyota FCV-R anderzijds is een wagen op waterstof. Toyota zet hiermee opnieuw een stap dichter tot de massaproductie van dit type voertuigen. Tegen 2015 wil de Japanse autobouwer reeds een sedan op waterstof lanceren. Natuurlijk moet de infrastructuur ook kunnen/willen volgen…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...