Autosalon Geneve 2012: Peugeot 208

Peugeot 208
De Peugeot 208 is een belangrijk model voor Peugeot. Daarom is de Geneefse stand ook bezaaid met modellen.

We zien naast de 208 al 2 concepten voor mogelijke varianten van de 208 staan op de Peugeot-stand in Genève. Dat wil zeggen dat de nieuwe 208 echt voor iedereen bedoeld is. Een wagentje voor de massa, maar met voldoende persoonlijkheid. De verkoopsverwachtingen liggen hoog, Peugeot wil zo’n 540.000 stuks slijten.

Aan de binnenkant valt direct op dat de Peugeot 208 iets unieks is. Het interieur ziet er piekfijn uit en de tellerpartij werd naar boven verplaatst waardoor je je ogen minder van de weg zou moeten afwenden. Onder de motorkap is er keuze tussen een hele reeks kleine benzinemotoren en compacte diesels. De topper wordt allicht de Peugeot 208 GTI met 200 pk. Op het eerste zicht is de 208 een plezierige wagen uit de compacte klasse.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...