Autosalon Geneve 2012: Mercedes A-Klasse

Mercedes A-Klasse 2012
De nieuwe Mercedes A-Klasse is een radicaal nieuwe wagen en dat werd tijd!

Mercedes houdt er namelijk mee op de A-Klasse, de instapper van het Mercedes-gamma, hoog op z’n poten te zetten. Het merk met de ster keek duidelijk naar de concurrentie en kwam tot inzicht dat klanten eerder op zoek zijn naar een sportief instapmodel. De nieuwe Mercedes A-Klasse zal dus lager bij de grond staan dan zijn voorganger en er een stuk sportiever uitzien.

Ook aan de binnenkant is alles afgestemd op de jongere consument. Een clean interieur dat gecombineerd kan worden met behoorlijk wat personalisatie en tegelijkertijd compatibel is met de meest recente technologie past dan ook volledig bij de nieuwe Mercedes A-Klasse. De A in A-Klasse staat naar het schijnt zelfs voor Attack, aldus Mercedes.

De minst krachtige motor beschikt over 109 pk, de krachtigste variant van het gamma beschikt dan weer over 211 pk. Later zou er zelfs een AMG-versie van de A-klasse komen die over 300 pk zou beschikken. Leaserijders kiezen allicht voor de A200 CDI die 136 pk krijgt. De sportiefste variant ziet er ook aan de buitenkant heerlijk uit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...