Autosalon Geneve 2012: Ford B-Max

Ford B-Max 2012
Precies één jaar na de voorstelling van de B-Max Concept is de wagen productie-rijp.

Ford toont op het autosalon van Genève de B-Max in definitieve gedaante, precies één jaar na de voorstelling van de conceptversie op het salon in 2011. Veel is er sinds de conceptversie echter niet gewijzigd, en gelukkig maar! Zeker zijn USP werd bewaard: een toegang tot het interieur van maar liefst 1,5 meter breed door een innovatief deurenconcept zonder centrale stijlen. De noodzakelijke stijfheid werd in de deuren zelf verwerkt. Bovendien is de B-Max uiterst compact: hij is slechts 110 mm langer dan de Fiesta. Lang aangekondigd en dus reeds langer verwacht is de 1.0-liter EcoBoost onder de motorkap, beschikbaar met 100 pk of 125 pk. Natuurlijk konden de Duratorq TDCi diesels evenmin ontbreken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...