Autosalon Geneve 2012: Dacia Lodgy

Dacia Lodgy Geneve
Dacia vervolledigt haar gamma met de Dacia Lodgy. Deze zevenzitter zorgt ervoor dat grote gezinnen voortaan ook voordelig kunnen rijden.

Dacia wil gezinnen die vroeger op de tweedehandsmarkt moesten gaan kopen een oplossing bieden: een grote wagen voor een kleine prijs. De wagen is 4,5 meter lang en biedt plaats aan zeven inzittenden. Zijn naam is bovendien afkomstig van het Engelse lodge dat staat voor veel bagage vervoeren. De basisuitrusting concentreert zich op de basisnoden van de inzittenden.

De basismotor die op benzine draait zou de Lodgy voorzien van 85 pk, misschien net iets te weinig om deze grote wagen voort te bewegen. Gelukkig is er ook nog een 105 pk sterke benzinemotor voorzien. Dieselaars kunnen bij een 1.5 dCi-motor terecht die 75, 90 of 110 pk uitbraakt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...