Autosalon Geneve 2012: BMW M6

BMW M6
BMW stelt in Genève de topper van het 6-Reeks gamma voor: de M6.

Bij BMW in Genève staat zoals aangekondigd de nieuwe M6, als coupé maar ook als cabrio. Onder de motorkap van deze topper ligt een 4.4-liter Twin-Turbo V8 met een vermogen van maar liefst 560 pk, het koppel bedraagt 680 Nm. Geen xDrive, gelukkig lekker pure achterwielaandrijving. Schakelen gebeurt via een M-Transmissie met dubbele koppeling.

En dan de cijfertjes: 0-100 km/u in 4,2 seconden, 250 km/u topsnelheid. Met het Driver’s Package rijdt de M6 zelfs 305 km/u. Toch bleef het verbruik beperkt tot een gemiddelde van 9,9 liter/100 km. Buitenaf onderscheidt de M6 zich tot slot door de typische bumpers, zijschorten en velgen. Binnenin vinden we enkele M-badges, twee M-knoppen en boordevol luxe.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...