Autosalon Geneve 2012: BMW M Performance

BMW M Performance M550d
Diesel en een M-badge onverenigbaar? Niet zo met de BMW M Performance lijn, een 3-liter zes-in-lijn diesel met drie turbo’s maakt er het mooie weer.

Zin in M-prestaties, maar niet in dure tankbeurten? Dan is de BMW M Performance lijn misschien wel iets voor u. BMW brengt een nieuwe 3-liter zes-in-lijn dieselmotor die voorzien is van drie turbo’s en plaats deze motor in de X5, X6 en 5-Reeks. Het blok is goed voor 381 pk en 740 Nm koppel, waardoor een sprint van 0 naar 100 km/u in de BMW M550d xDrive voorbij is in slechts 4,7 seconden. Het gemiddeld verbruik blijft tegelijk beperkt tot 6,3 liter/100 km.

BMW hield het uiteraard niet enkel bij de krachtbron, ook de andere elementen van de BMW M Performance modellen werden aangepakt. Zo werd de ophanging afgesteld door de BMW M-divisie, terwijl ook motor, transmissie en sturing op sportief werden gezet. Ook aan aerodynamische optimalisatie doet de M Performance reeks mee, daarnaast staat de M550d standaard op 19″, terwijl de X6 en X5 20″ lichtmetaal aangemeten krijgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...