Officieel: Nieuwe Mercedes A-Klasse

Mercedes A-Klasse 2012
Mercedes heeft de nieuwe Mercedes A-Klasse officieel onthuld, de nieuwe A-Klasse oogt sportiever dan ooit.

Mercedes heeft het A-Klasse concept goed door elkaar geschud, met de nieuwe A-Klasse heeft het merk namelijk voor een sportievere invalshoek gekozen. Zo is het design dynamischer dan ooit en valt daarmee ook de luchtweerstands-coëfficient met 0,26 lager uit dan ooit. In totaal zullen drie verschillende varianten geleverd worden: Urban, Style en AMG Sport. Elke variant krijgt zijn eigen visuele kenmerken, zo krijgt de AMG Sport rode accenten, een unieke vooras, een aangepaste ophanging en exclusieve 18″ vijfspaaks velgen. Ook binnenin zien we een serieuze ommezwaai, met mooie materialen en ronde ventilatiemonden die van de SLS AMG lijken weg geplukt.

Onder de motorkap is vanaf de start een heel gamma motoren beschikbaar. Zo is er langs benzinezijde een 1.6- en 2.0-liter beschikbaar met vermogens van 115 in de A180 tot 211 pk in de A250. Langs dieselzijde is er keuze tussen de A180 CDI met 109 pk en 250 Nm koppel, de A200 CDI met 136 Pk en 300 NM koppel en de A220 CDI met 170 pk en 350 Nm koppel. Alle motoren krijgen een Start/Stop-systeem mee en worden gekoppeld aan een manuele zesbak of zeventraps automaat met dubbele koppeling. De nieuwe Mercedes A-Klasse zal vanaf september bij de dealers staan.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Nieuwe Mercedes A-Klasse"

  1. NDB 06-03-2012 om 9:33

    heeft gelijk wat weg van alle nieuwe Koreaanse bakken. Eigenheid van de A-klasse is wat weg !

Reageer

Reactie aan het plaatsen...