Autosalon Geneve 2012: Porsche Boxster 2012 (981)

Porsche Boxster 2012
In Genève zien we voor het eerst de nieuwe Porsche Boxster, die midden april gelanceerd wordt.

De nieuwe Porsche Boxster is nog steeds te herkennen als Boxster, maar toch ziet de nieuwe generatie er een stuk strakker uit en onderging de wagen grondige wijzigingen. De Boxster oogt voortaan lager, de hoeken werden iets aangescherpt en de voorruit kwam iets naar voor. Net als bij de 911 nam ook de wielbasis toe, hier met 6 cm. Het dak werd volledig opnieuw ontworpen en klapt elektrisch weg met een druk op de knop. In het interieur vinden we heel wat elementen van de Panamera en nieuwe 911 terug.

In het midden liggen nog steeds zescilinder boxermotoren, in de Boxster een 2.7-liter met 265 pk en in de Boxster S een 3.4-liter met 315 pk. Viercilinders zijn dus nog niet voor meteen. De nieuwe manuele zevenbak is niet voor de Boxster bestemd, maar een manuele zesbak of zeventraps PDK-transmissie behoren wel tot de mogelijkheden. De sprint van 0-100 km/u is in de Boxster voorbij na 5,7 seconden, in de Boxster S reeds na precies 5 seconden. Toppen doe je met de cabrio aan respectievelijk 262 km/u en 277 km/u. Natuurlijk is er sprake van Porsche Intelligent Performance, het verbruik bleef beperkt tot gemiddeld 7,7 en 8,0 liter per 100 km.

Verder kreeg de Porsche Boxster een mechanisch sper met Torque Vectoring (PTV), een breder spoor, grotere wielen en een elektronische stuurbekrachtiging. Het gewicht daalde ten opzichte van zijn voorganger met 35 kg. Belgische prijzen werden helaas nog niet meegegeven, maar in Duitsland kost de Boxster 48.921 euro, de Boxster S 59.120 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...