Autosalon Geneve 2012: Nieuwe Audi A3

Nieuwe Audi A3 2012
Voor Audi is de nieuwe A3 dé grote première op het autosalon van Genève.

De nieuwe Audi A3 oogt aan de buitenkant meteen een stuk strakker, hij krijgt nieuwe koplampen een strakkere daklijn en een aangepaste bumperpartij. Audi wil de A3 ook wat sportiever op de markt brengen, de nieuwe generatie is dan ook 80 kilogram lichter dan zijn voorganger en licht 15 mm lager tegen het asfalt. Binnenin kreeg de A3 een zeer luxueus interieur met mooie materialen en een nieuw MMI-systeem dat in de topversie 7″ groot is en 11 mm dik, details die volgens Audi het verschil maken.

Onder de motorkap kan bij de lancering gekozen worden tussen drie motoren: één TDI en twee TFSI-motoren. Nieuw is een 1.4 TFSI met 122 pk en 200 Nm koppel, verder is er keuze tussen een 1.8 TFSI met 180 pk en een 2.0 TDI met 150 pk. Later zullen nog meer motoren volgen, waaronder een 1.6 TDI met een uitstoot van 99 gram CO2/km, een hybride en een CNG-versie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...