Autosalon Geneve 2012: Kia Track’ster Concept

Kia Track\'Ster Concept
Ook Kia heeft een droomfabriek, de Track’ster Concept rijdt erin rond.

Eerder voorgesteld in Chicago, maar nu ook te zien in Genève is de Kia Track’ster Concept. De Kia Soul werd duidelijk als basis gebruikt, maar de Track’Ster ziet er een stuk agressiever uit. Uitgeklopte wielkasten, 19-inch lichtmetalen velgen en een sportophanging werpen meteen hun vruchten af. Lekker laag en breed! Achteraan monteert Kia een dubbele uitlaat.

Onder de motorkap krijgt de hete Kia een 2.0-liter viercilinder turbomotor met 250 pk. In tegenstelling tot pakweg een Ford Focus ST, die uitsluitend op de voorwielen wordt aangedreven, krijgt de Track’ster een vierwielaandrijving mee. Plezier draagt dit concept hoog in het vaandel dus schakelen gebeurt via een manuele zesbak.

Allemaal goed nieuws dus! Maar helaas, de Track’ster concept is enkel een denkoefening en plannen voor productie zijn er niet. Misschien kan een uiterst positieve reactie van het publiek Kia nog overtuigen, maar tot de Koreaanse autobouwer van gedachten verandert, zal het bij dromen blijven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...