Autosalon Geneve 2012: Jaguar XF Sportbrake

Jaguar XF Sportbrake
Eindelijk komt Jaguar met een concurrent voor de BMW 5-Reeks Touring: de Jaguar XF Sportbrake!

Er wordt al lang gesproken over een break-variant van de Jaguar XF, eindelijk is de Jaguar XF Sportbrake nu een feit. Daar waar veel merken op een droge manier de achterlichten van de sedan op een break proberen kleven, zorgt Jaguar voor voldoende distinctie tussen de Jaguar XF en de Jaguar XF Sportbrake. De lichten aan de achterkant zijn bijvoorbeeld iets meer afgerond dan die van de sedan. De koffer slikt standaard 550 liter bagage, wie de achterbank neerlegt bekomt 1.675 liter.

Op gebied van krachtbronnen kopieert de XF Sportbrake nagenoeg het gamma van de XF. De instapper van het motorenpallet is een 2.2 liter grote dieselmotor die ofwel met 163 pk ofwel met 190 pk geleverd kan worden. Iets hoger in het gamma vinden we een 3.0 liter grote dieselmotor die 245 of 275 paarden uitbraakt. De Jaguar XF-R Sportbrake zou naar verluidt later op de markt komen en over 510 paarden beschikken. Die zijn dan natuurlijk afkomstig van een 5.0-liter V8 met supercharger.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Geneve 2012: Jaguar XF Sportbrake"

  1. bteun 06-03-2012 om 16:58

    Echt lekkere break!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...