Autosalon Geneve 2012: Ford Kuga

Ford Kuga
Nog maar net officieel, maar nu ook live: de nieuwe Ford Kuga.

In Los Angeles stelde Ford midden november reeds de nieuwe Escape voor en dat was meteen een voorbode van de in Europa beter gekende Kuga. Gezien de One Ford strategie van de Amerikaanse autobouwer zijn de verschillen tussen beiden miniem, maar toch kreeg de Kuga enkele iets meer Europese trekjes.

De nieuwe Kuga is 100 mm langer dan zijn voorganger en kan vooral genieten van een toegenomen wielbasis, dewelke gunstig is voor zowel de beenruimte van de achterpassagiers als de stabiliteit van de wagen. Bovendien nam de bagageruimte met 82 liter toe. Designmatig zijn de invloeden van het Vertrek Concept ook duidelijk zichtbaar. Binnenin vinden we het nieuwe SYNC-multimediasysteem en allerlei veiligheidssnufjes zoals een BLIS-dodehoekwaarschuwing.

Onder de motorkap krijgen we EcoBoost benzinemotoren en Duratorq zelfontbranders. Bij lancering is er meer specifiek keuze uit een 1.6-liter EcoBoost met 175 pk en een 2.0-liter TDCi die 136 of 163 pk levert. De vierwielaandrijving werd verbeterd en reageert voortaan tot 20 keer sneller. Een Active Grille Shutter moet bovendien zorgen voor een betere aerodynamica en dus ook een lager verbruik.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...