Autosalon Geneve 2012: Ford Fiesta ST

Ford Fiesta ST 2012
Ford stelt in Genève eindelijk de productieversie voor van de Fiesta ST.

Spyshots van de Ford Fiesta ST kregen we al zeer vroeg te zien, een conceptversie kregen we uiteindelijk in Frankfurt. In Brussel zagen we niets, maar nu toont Ford eindelijk de definitieve versie van de kleine hot hatch. Niets te vroeg trouwens, want de Fiesta nadert bijna een volledige modelwijziging. De laatste generatie Fiesta draait immers reeds mee sinds 2008.

Naast de opvallende bumpers, zijschorten, spoiler en sportieve 17-inch velgen is het belangrijkste ingrediënt van een hot hatch natuurlijk de krachtbron. De Fiesta ST krijgt een 1.6-liter EcoBoost onder de motorkap met een vermogen van 180 pk. Het koppel bedraagt een respectabele 240 Nm. De sprint van 0-100 km/u is voorbij na 7 seconden en de topsnelheid van de hete Fiesta bedraagt 220 km/u. Toch bleef de Fiesta ST vrij milieurvriendelijk, zijn CO2-uitstoot ligt 20 procent lager dan voorheen.

Binnenin vallen meteen de Recaro sportstoelen op. Tot de uitrusting behoort verder een MyKey, waarmee de eigenaar het prestatieniveau kan beperken en veiligheidsvoorzieningen kan activeren. SYNC is ook geïncorporeerd. Toch is er ook alweer slecht nieuws. De Ford Fiesta ST zou pas in 2013 bij de dealers staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...