Autosalon Geneve 2012: Bentley EXP 9 F

Bentley EXP 9 F
Bentley experimenteert met SUV’s en de Bentley EXP 9 F is daar het resultaat van.

In het persbericht van Bentley lezen we dat een Grand Tourer niet alleen een coupé of een cabrio kan zijn, ook een SUV leent zich hier volgens het Britse edelmerk toe. Onze landgenoot Dirk van Braeckel tekende daarom de Bentley EXP 9 F, een conceptcar die de komst van een SUV inluidt. Met dit model wil Bentley peilen naar wat potentiële klanten en journalisten van het model vinden. Onze eerste indruk is behoorlijk teleurstellend en daar zijn we niet alleen in.

Aan de binnenkant ziet de Bentley EXP 9 F er dan weer piekfijn uit. Britse charme gaat hier hand in hand met hedendaagse technologie. Dankzij touchscreens en andere innovatieve interfaces moet deze Bentley zich intuïtief laten bedienen. De achterbank lijkt wel een droom. Volgens Bentley zelf hoort de wagen thuis op een gala-avond, maar kan hij evenzeer door de duinen crossen.

Wat er onder de motorkap zal gaan liggen is nog niet duidelijk. Bentley geeft drie mogelijkheden op: een 6.0 liter grote W12-motor met 600 pk, de nieuwe V8-motor met twee turbo’s die het merk ontwikkelde en een hybride configuratie. We zijn benieuwd naar het eindresultaat en hopen dat de wagen behoorlijk ingrijpende veranderingen ondergaat als het over het uiterlijk gaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...