Autosalon Geneve 2012: Aston Martin V12 Zagato

Geneve Aston Martin V12 Zagato
Na veel show-off met concepten neemt Aston Martin eindelijk de productieversie van de V12 Zagato mee naar Genève.

De V12 Zagato vormt een eerbetoon aan het vijftigjarig bestaan van de DB4GT Zagato. Dat eerbetoon maakt je zo’n €393.000 lichter in je portefeuille, iets wat niet verbaast als je hoort dat Aston Martin 2.000 manuren in de productie van dit model stopt. Ook het gebruik van lichtgewicht materialen als aluminium voor het dak en de motorkap en koolstofvezel voor de koffer en de bumpers jagen de prijs de hoogte in.

In ruil voor die enorme som geld krijg je behoorlijk wat exclusiviteit. Naast al het voorgenoemde kan je je namelijk eigenaar noemen van één van de 150 exemplaren die er gebouwd zullen worden. En bovendien katapulteert de V12-motor je in 4,2 seconden naar de kaap van 100 km/u dankzij de 517 pk’s waar hij over beschikt. De topsnelheid komt neer op 305 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...