Officieel: Nieuwe Hyundai i20

Hyundai i20
Hyundai zal in Genève de nieuwe i20 tonen, de populaire stadswagen werd zowel binnen en buiten aangepakt.

De populaire i20 krijgt in Genève een update, de nieuwe versie is 55 mm langer geworden en dat resulteert in meer ruimte binnenin. De styling kreeg een uitgebreide update mee, met Hyundai’s ‘fluidic’ design als leidraad voor het ontwerp. Zo zie we een nieuwe grille, nieuwe koplampen en een aangepaste bumperset. Ook het interieur kreeg een flinke update, er is plaats voor kwalitatieve materialen, meer hoofd- en beenruimte en 295 liter bagageruimte.

Onder de motorkap van de i20 is er plaats voor vier motoren, zo is er een nieuwe 1.1-liter driecilinder met 75 pk en 180 Nm koppel. Dat blok is uiterst efficiënt, en stoot maar 84 gram CO2 uit per kilometer. Maar ook de andere motoren zijn milieuvriendelijk, zo is er een nieuwe 1.4 diesel beschikbaar met 90 pk en een CO2-uitstoot van 108 g/km en kan er ook voor een 1.25-liter benzine gekozen worden met 85 pk en 114 g/km CO2 uitstoot. Het krachtigste blok is een 100 pk sterke 1.4-liter benzine, 0 naar 100 km/u duurt dan 11,6 seconden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...