Officieel: Nieuwe Audi A3

Nieuwe Audi A3 2012
Audi heeft deze avond alle officiële informatie van de Audi A3 vrijgegeven, de nieuwe generatie verenigt innovatie met stijl.

Aan de buitenkant heeft Audi de nieuwe A3 een stuk strakker gemaakt, met nieuwe koplampen, een aangepaste grille en een strakkere daklijn. De A3 is daarnaast ook 80 kilogram lichter geworden dan zijn voorganger dankzij een lichtgewicht carrosserie, maar de wielbasis bleef met 2,6 meter gelijk. De lichtste A3 (1.4 TFSI) weegt amper 1.175 kilogram, waarden die zowel het rijgedrag als het verbruik ten goede komen. Om het rijgedrag te bevorderen ligt de nieuwe A3 ook 15 mm lager tegen de grond. Binnenin steelt vooral het nieuwe MMI-systeem de show, in de topversie is het scherm 7″ groot, de bediening gaat via een draai-drukknop in de middenconsole. Om ruimte te sparen in de middenconsole werd de klassieke handrem vervangen door een elektronisch exemplaar. Optioneel is ook een MMI Touch systeem beschikbaar, waarmee je je doelbestelling kan schrijven op een trackpad.

Onder de motorkap is er bij de start plaats voor één TDI- en twee TFSI-motoren. Nieuw is een 1.4 TFSI met 122 pk en 200 Nm koppel, daarmee sprint de Audi A3 van 0 naar 100 km/u in 9,3 seconden en haalt de A3 een topsnelheid van 203 km/u. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,2 liter/100 km, de CO2-uitstoot ligt op 120 gram/km. Aan benzinezijde is er verder plaats voor een 1.8 TFSI met 180 pk en 250 Nm koppel, 0 naar 100 km/u duurt dan maar 7,2 seconden. Wie liever dieselt kan bij de start enkel kiezen voor een 2.0 TDI met 150 pk en 320 Nm koppel, die verbruikt maar 4,1 liter/100 km en sprint van 0 naar 100 km/u in 8,6 seconden. Later wil Audi nog zuiniger gaan, met een 1.6 TDI die amper 99 g/km zal uitstoten en een hybride en CNG-versie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...