Officieel: Lamborghini Aventador J

Lamborghini Aventador J
Lamborghini heeft het doek van de Lamborghini Aventador J getrokken. 700 pk en de haren in de wind!

De Lamborghini Aventador J beschikt over dezelfde krachtbron als de Lamborghini Aventador. De V12-motor levert 700 pk, meer dan voldoende om aardig vooruit te komen. De Aventador J laat je toe meer dan 300 km/u te rijden, niet mis. De J in zijn naamgeving staat voor Jota en dat roept alleszins al behoorlijk wat sportieve verwachtingen op.

De Lamborghini Aventador J krijgt vierwielaandrijving. Zijn motor wordt aan een ISR-versnellingsbak gekoppeld. Geen dubbele koppeling, maar wel sneller dan een dubbele koppeling, aldus Lamborghini. Best eigenwijs en zo hoort dat voor een Lamborghini. Dankzij het gebruik van carbon komt het totale gewicht neer op 1.575 kg. Best weinig. Aan de voorkant rust de wagen op 20″ velgen, achteraan zijn ze een maatje groter.

Het ontwerp zit zo in elkaar dat exterieur en interieur in elkaar smelten. Niet alleen het dak ging van de Aventador J, ook de voorruit moest eraan geloven en werd in 2 gesplitst. Eindelijk terug een extreme Lamborghini, het Italiaanse merk volgt de filosofie van baas Audi duidelijk niet. En da’s maar goed ook! “Despite the rules, Lamborghini will always make people dream”, luidt het daar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...