Officieel: Bentley EXP 9 F

Bentley SUV EXP 9 F
Bentley stelt voor het eerst een SUV voor. De EXP 9 F luidt de komst van een ultra-luxueuze SUV.

Een Grand Tourer moet volgens Bentley niet altijd een coupé of cabrio zijn, het kan even goed een SUV zijn, aldus Bentley. De EXP 9 F – die nog in de conceptfase zit – moet zich niet alleen thuis voelen op een gala-avond, maar evenzeer in de duinen of op de Autobahn. Maar dan wel enkel op het derde rijvak. En dat verzinnen we niet zelf, maar lezen we in het persbericht.

Volgens Bentley zelf is de EXP 9 F een samensmelting van alle designkenmerken van Bentley. Onder meer een matrix grille, ronde koplampen en een sterke flank. Of die kenmerken een mooi geheel vormen, laten we aan u als lezer zelf over, op de redactie zijn we er alleszins niet direct voor te vinden. Dat de wagen er robuust uitziet, daar kunnen we ons dan wel weer in vinden. Leuk kenmerk is dat de LED-dagrijlichten ook dienen om de W12-motor te koelen. De Bentley EXP 9 F werd door onze landgenoot Dirk van Braeckel getekend. De velgen krijgen maatje 23, de achterlichten werden geïnspireerd op gevechtsvliegtuigen.

Aan de binnenkant ademt een Bentley luxe en dat is bij de EXP 9 F niet anders. Binnen is er plaats voor de meest hedendaagse technologieën zoals een touchscreen en speciale interfaces. Uiteraard is het grootste deel van het interieur handgemaakt. Ongeveer overal is er leder terug te vinden. Zelfs de vloermatten zijn extreem luxueus.

De Bentley EXP 9 F komt met de W12-motor die aan een achtbak gekoppeld wordt. Niet alleen deze motor met 600 pk past onder de motorkap, ook de nieuwe V8-motor van Bentley kan in de EXP 9 F en er zou zelfs plaats zijn voor een hybride configuratie. De publieke opinie zal moeten bepalen of deze Bentley SUV er in de toekomst zal komen. Wij denken dat het ding er alleszins radicaal anders zal gaan uitzien…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...