Volkswagen Cross Coupe is nu een dieselhybride


Volkswagen maakt de Cross Coupe Concept rood en nog zuiniger.

Eind vorig jaar kregen we reeds een impressie van de Cross Coupe Concept, toen een plug-in hybride met een verbruik van 2,7 liter benzine per honderd kilometer. Voor Genève past Volkswagen het concept ietwat aan en monteert het een dieselmotor die samen met de elektromotoren een vermogen levert van maar liefst 306 pk. Goed voor een topsnelheid van 220 km/u en een uitstoot van slechts 46 gram CO2 per kilometer. Het saaie grijs werd tot slot met rood overdekt.

Het blijft wel een plug-in dus indien je de wagen enkel voor korte ritjes gebruikt, kan je hem steeds opnieuw aan het stopcontact opladen en volledig elektrisch rijden. De nieuwe Cross Coupé weegt wel 100 kg meer dan zijn voorganger. Productieplannen zijn er nog niet, maar Volkswagen speelt al lang met het idee een wagen op de markt te brengen iets groter dan de Tiguan. Hiermee willen ze vooral de BMW X6 en Range Rover Evoque het vuur aan de schenen leggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...