Onthuld: Touring Superleggera Disco Volante

Touring Superleggera Disco Volante
Touring Superleggera heeft de officiële foto’s van de Disco Volante Concept voorgesteld, de onthulling is voor Genève.

Met de Disco Volante Concept brengt coachbuilder Touring Superleggera een hommage aan de Alfa Romeo C52 Disco Volante uit 1952. De wielen zitten net als bij de originele versie deels in de wielkasten verborgen en we zien ook een streep over de zijkant. Voor het chassis kiest Carrozzeria Touring voor aluminium, het koetswerk maakt ondermeer gebruik van koolstofvezel, licht zal het conceptmodel dus ongetwijfeld wel zijn.

Verdere details over de moderne interpretatie van de Disco Volante zijn nog niet bekend, het project is trouwens helemaal onafhankelijk van Alfa Romeo bedacht. Onderhuids zou de Disco Volante wel de techniek met de Alfa Romeo 8C delen, onder de motorkap huist dus een V8 met 450 pk en 470 Nm koppel die verbonden is met een automatische zesbak.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...