Onthuld: Seat Toledo Concept

Seat Toledo Concept
Seat zal in Genève zijn verdere expansie voorstellen in de vorm van de Toledo Concept, een klassieke sedan op basis van de Jetta.

Seat stelt de volgende generatie Toledo voor en heeft daarvoor kunnen aankloppen bij moeder Volkswagen. Het merk gebruikt de nieuwe generatie Jetta als basis voor de Toledo maar zorgt wel voor een aangepast design dat helemaal in lijn ligt met het Spaanse merk. We zien dan ook een frisse snuit, enkele strakke sportieve lijnen en een herwerkte achterpartij. Ook het interieur werd in een fris Seat design gestoken, met een strak stuur, rood stiksel voor de stoelen en aluminium pedalen. Het geheel oogt al erg productierijp, wat erop wijst dat een productiemodel niet lang op zich zal laten wachten.

Over de technische details geeft Seat momenteel nog niet veel vrij. Enkel dat de Toledo Concept 4,48 meter meet en een wielbasis van 2,6 meter heeft. De kofferruimte is goed voor 500 liter. Onder de motorkap komt sowieso VW-techniek, we mogen ons dus verwachten aan een reeks TSI- en TDI-motoren. Meer details volgen ongetwijfeld op het autosalon van Genève, begin volgende week.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...