Officieel: Hyundai I-Oniq Concept Car

Hyundai i-oniq
Hyundai wil in Genève de show stelen met een achterwielaangedreven elektrisch concept.

Hyundai gaat in Genève de sportieve kant uit met de i-oniq, een elektrisch aangedreven hatchback met range-extender. En eerlijk gezegd, het resultaat oogt best spannend! Het design combineert zowel elegante als gespierde lijnen, sportieve alsook premium accenten. De wagen is 4,4 meter lang, krijgt LED koplampen en beschikt over een ‘penthouse’ dak.

De i-oniq wordt bovendien aangedreven door een elektromotor die een vermogen levert van 109 pk. In volledig elektrische modus heeft de wagen een autonomie van 120 km, maar met de hulp van een kleine 1.0-liter driecilinder als range-extender wordt dat rijbereik uitgebreid tot 700 km. De CO2-uitstoot van de i-oniq bedraagt zo slechts 45 g/km.

Hyundai i-oniq

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...