Officieel: Volkswagen Golf GTI Cabrio

Volkswagen Golf GTI Cabriolet
Volkswagen brengt de officiële informatie van de Golf GTI Cabrio naar buiten, voor het eerst in de geschiedenis komt het merk met een GTI Cabriolet!

Precies een jaar na de lancering van de Golf Cabrio in Genève zal Volkswagen de Golf GTI Cabriolet voorstellen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het merk dat een Cabrio de GTI badge meekrijgt. Onder de motorkap vinden we een 2-liter benzine met 210 pk en 280 Nm koppel, deze wordt gekoppeld aan een manuele of automatische (DSG) zesbak. Om het vermogen op een efficiënte wijze aan de voortrein af te geven krijgt het model standaard een XDS differentieel, goed voor optimale grip en stabiliteit. 0 naar 100 km/u duurt zo amper 7,3 seconden, de topsnelheid bedraagt 237 km/u, terwijl het gemiddeld verbruik met 7,6 liter/100 km best beperkt blijft.

Visueel werd de Golf GTI Cabriolet aangepakt zoals de Golf GTI, concreet betekent dit dat er plaats is voor aangepaste bumpers, een honingraad grille en allerlei GTI-badges. Achteraan vinden we verder een diffuser en twee chromen uitlaatpijpen, de GTI staat standaard op 17″ velgen maar kan optioneel ook met 18″ worden uitgerust. Ook binnenin zijn de klassiek bekende GTI-kenmerken aanwezig, zo zit je standaard in sportstoelen met het tijdloze GTI-patroon, lederen stoelen zijn uiteraard optioneel verkrijgbaar. De Golf GTI Cabriolet zal vanaf de zomer bij de dealers staan.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Volkswagen Golf GTI Cabrio"

  1. ixtreme 03-04-2012 om 15:18

    Gelukkig verschillen smaken van mens tot mens. Hoe subliem ik ook de GTI vind, dit is allesinds mijn ding niet!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...