Officieel: MINI Countryman JCW

MINI Countryman JCW
Ook de MINI Countryman krijgt een John Cooper Works behandeling.

Tot nu toe was de krachtigste MINI met opgeblazen kofferdeksel de Countryman Cooper S. Wie 184 pk echter onvoldoende vindt voor de kolos naar MINI-normen, kan in Genève terecht bij de Countryman John Cooper Works. De 1.6-liter Twin-Scroll turbomotor die we al testten in de MINI JCW levert in de Countryman maar liefst 218 pk en een koppel van 280 Nm. Een overboost zorgt voor een tijdelijke 300 Nm koppelpiek. De Countryman JCW is bovendien de eerste JCW met permanente vierwielaandrijving en sprint van 0-100 km/u in 7 seconden. De topsnelheid bedraagt een respectabele 225 km/u. Desondanks blijft het verbruik beperkt tot een gemiddelde van 7,2 liter/100 km.

De MINI Countryman JCW onderscheidt zich van zijn bravere broertjes door zijn 10 mm lagere ophanging, sportievere bumpers en 18-inch lichtmetalen velgen. Achter deze jetsers schuilen opgewaardeerde remmen en achteraan hangt een dubbele uitlaat met iets meer karakter. Een rood dak en dito strepen maken het geheel nog ietsje opvallender. Binnenin vinden we net zoals bij de MINI JCW heel wat extravagante, rode accenten en natuurlijk hier en daar een JCW-badge. De Countryman JCW wordt pas in de herfst verwacht bij de dealers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...