Officieel: Ferrari F12 Berlinetta

Ferrari F12 Berlinetta
Na 6 jaar genieten van de Ferrari 599GTB is de tijd aangebroken voor zijn opvolger, de F12 Berlinetta!

Na een hoop geteaser en een massa spyshots heeft Ferrari eindelijk het doek van hun nieuwste bolide getrokken. De F12 Berlinetta wordt de sportiefste Ferrari binnen de V12-reeks. Althans voor een tijdje, want de Italianen plannen eveneens dit jaar nog hun langverwachte Enzo-opvolger te lanceren. Tot dan is deze F12 echter de krachtigste Ferrari ooit. Hij beschikt namelijk over 740pk bij 8.250 tr/min!

Dergelijke specificaties bewijzen enkel dat Ferrari de lat steeds hoger legt, zeker nu de concurrentie ook niet stilzit. Een stoplichtsprint vanuit stilstand naar 100km/u is al voorbij na 3,1 seconden, terwijl de bolide het pas voor bekeken houdt bij 340km/u. Als basis werd hetzelfde V12 motorblok gebruikt als bij de FF, maar de ingenieurs vonden duidelijk nog wat meer pit. Dankzij gebruik van allerhande brandstof- en gewichtsbesparende (-70kg) maatregelen komt het verbruik ook relatief beperkt uit op 15 liter per 100km, gecombineerd met een CO2 uitstoot van 350gr. Nu goed, alsof dat de eigenaars een worst zal wezen.

Aan de buitenzijde bemerken we verwijzingen naar de 599 voorganger, maar evenzeer naar huidige Ferrari modellen als de FF en de 458 Italia. Aan de achterzijde worden we misschien zelfs getrakteerd op een aangename geschiedenisles, want daar valt de invloed van de Ferrari 250 GTO sterk op. Over het algemeen kunnen we niet anders dan positief zijn over de looks en prestatiecijfers, maar voor een finaal oordeel zullen we nog afwachten tot we de brutale F12 zelf mogen aanschouwen op het autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Ferrari F12 Berlinetta"

  1. PJS 29-02-2012 om 19:00

    Het moet gezegd: een waardige opvolger voor de 599 GTB!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...