Citroen neemt DS3 Racing by Loeb mee naar Geneve

Citroen DS3 Racing Loeb
Citroën brengt een eerbetoon aan haar WRC-piloot Sébastien Loeb door een speciale editie van de DS3 Racing naar hem te vernoemen.

De 200 gebouwde exemplaren zullen een handtekening van de ster krijgen, daarnaast zijn ze ook te herkennen aan rode details. Onder meer het dak, maar ook de grille en de zijspiegels zijn in het rood uitgevoerd. Dat rood moet contrasteren met de matzwarte kleur die het koetswerk aangemeten krijgt. Binnenin zijn het dashboard en het inlegplaatje voor de speciale editie ook in het rood uitgevoerd.

Onderhuids veranderde er weliswaar niets aan de DS3 Racing, de DS3 Racing by Loeb gaat dus vooral om uiterlijk vertoon. Niet dat de DS3 Racing niets waard is op sportief gebied. Hij beschikt namelijk nog altijd over een 1.6 turbobenzinemotor die maar liefst 207 pk en 275 Nm levert. Voldoende voor een sprint van nul naar honderd in 6,5 seconden en een topsnelheid van 235 km/u. Best volwassen prestaties dus. We zien de wagen op het autosalon van Genève.

Lees en bekijk hier onze rijtest met de DS3 Racing.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...