Toyota Prius Plug-in verbruikt amper 2,1 liter per 100 km

Toyota_Prius_Plug-in
Toyota toonde ons de Prius Plug-in al eerder. De verbruikscijfers van het model waren evenwel nog niet definitief, nu is dat veranderd!

De Prius Plug-in mag zich één van de meest zuinige en milieuvriendelijke modellen op de markt noemen. Aangezien hij op benzine rijdt, stoot hij veel minder schadelijke stoffen uit dan dieselmotoren. Zijn CO2-uitstoot komt neer op amper 49 gram per km, uitzonderlijk laag voor een benzinewagen. Die uitstoot geldt weliswaar enkel voor wanneer je de wagen in opgeladen toestand rijdt. Is de batterij leeg, komt zijn uitstoot op 85 gram per km uit.

Het verbruik blijft ook aardig binnen de perken. Zijn de batterijen opgeladen dan heeft de Prius Plug-in een dorst van 2,1 liter per 100 km. Zonder batterijvermogen, maar in hybride configuratie, heeft de Prius voldoende aan 3,7 liter per 100 km. De Prius kan zo’n 25 km rijden in elektrische modus, opladen duurt amper 90 minuten, wat uitzonderlijk snel is.

Verder claimt Toyota dat hij met zijn kofferruimte van 443 liter, vijf zitplaatsen en autonomie van 1.200 km voldoende comfortabel is. Dat comfort en de daarmee gepaard gaande milieuvriendelijkheid heeft jammer genoeg ook zijn prijs. De Prius Plug-in zal er vanaf €40.000 zijn, geen onaardige som geld.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius III.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...