Officieel: Kia K9

Kia K9
Kia heeft de officiële foto’s vrijgegeven van haar nieuwste vlaggenschip, de K9.

Twee weken geleden nog toonde Kia ons enkele schetsen, vandaag laten de Koreanen de K9 in zijn volledige gedaante zien. Een ietwat ongewone benaming voor haar vlaggenschip, maar deze zou enkel gebruikt worden op de Koreaanse markt, waar de wagen bovendien eerst verschijnt. Later dit jaar zouden de Europese benaming en lancering bekendgemaakt worden.

De K9 is Kia’s eerste achterwielaangedreven sedan. Op exacte specificaties is het nog even wachten, maar gezien er een 3.8 GDI badge op de achterklep kleeft, verwachten we alvast de 3.8-liter V6 uit de Hyundai Genesis Coupé als mogelijke motorisatie. In de Koreaanse sportcoupé levert die krachtbron een vermogen van 350 pk en 400 Nm koppel.

Een vleugje Maserati op de voorvleugels, een beetje BMW naar de achterste zijruit toe. Neen, heel origineel zijn de Koreanen niet geweest. Toch is het geheel best geslaagd. Verder zien we de typische Kia tijger-grille die geflankeerd wordt door een set LED koplampen. Achteraan valt vooral de doorlopende chromen strip op en de in de bumper geïntegreerde dubbele uitlaatpijpen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Kia K9"

  1. Wolf 28-02-2012 om 23:04

    Dit lijkt op een kruising tussen een 7serie en Koreaanse bami…….

Reageer

Reactie aan het plaatsen...