Video: Hoe werkt BMW’s Tri-Turbo diesel?

BMW Tri-Turbo Diesel
Op het autosalon van Genève zal BMW vier nieuwe modellen voorstellen met een tri-turbo dieselmotor onder de motorkap. Maar hoe kreeg BMW die drie turbo’s gecombineerd?

In Genève zal BMW de BMW X5 M50d, X6 M50d en M550d xDrive Sedan & Touring voorstellen, telkens vinden we dezelfde 3-liter zes-in-lijn tri-turbo dieselmotor onder de motorkap, goed voor 381 pk en 740 Nm koppel. Het resultaat is een ratio van 127,3 pk per liter, een nieuwe benchmark voor diesel motoren. BMW heeft echter niet enkel een derde turbo toegevoegd, ook de krukas is voortaan in aluminium ontworpen, de common-rail directe injectie gebruikt Piezo injectoren en de turbo’s gebruiken variabele turbine geometrie.

In onderstaande video krijgen we de exacte werking van de drie turbo’s te zien. In totaal heeft het merk gekozen voor één grote en twee kleine turbo’s. In lage toeren doet een kleine turbo het werk, vanaf het gebruikelijke gebied komt de grote turbo erbij en wanneer het toerental verder wordt opgedreven krijgt de tweede kleine turbo zijn kans. Het resultaat is in ieder geval verbluffend, met voor de BMW M550d een 0 naar 100 km/u sprinttijd van 4,7 seconden en een gecombineerd verbruik van 6,3 liter/100 km. Horen hoe het blok klinkt doe je hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...