Gelekt: Jaguar XF Sportbrake

Jaguar XF Sportbrake 2012 Lek
Volgende week zal Jaguar de XF Sportbrake voorstellen op het autosalon van Genève, de eerste foto’s lekten echter op het internet.

Het Jaguar XF-gamma zal binnenkort worden uitgebreid met een Break-versie, op het autosalon van Genève krijgen we het model voor het eerst in levende lijve te zien. Jaguar wil met het model weerwerk bieden aan de BMW 5-Reeks Touring, de Mercedes E-Klasse Estate en de Audi A6 Avant. Hoe het model er exact zou uitzien wisten we tot op heden nog niet, maar nu twee brochurefoto’s op het internet gelekt zijn weten we wel beter. Zoals verwacht start de XF Sportbrake met het design van de XF Sedan, maar is er ook plaats voor enkele leuke designdetails. Zo loopt de daklijn traag af en zien we dat de glaspartij van de koffer mooi doorloopt tot de achterste stijl.

Aan het interieur zal vermoedelijk niets veranderen, enkel de bagageruimte zal aanzienlijk toenemen. Onder de motorkap zal er keuze zijn tussen twee dieselmotoren en één benzinemotor. Een 2.2-liter grote dieselmotor is de instapper van het gamma en is beschikbaar met 163 pk of 190 pk. Iets groter is de de 3.0-liter grote dieselmotor die met 240 of 275 pk geleverd wordt. Tot slot is er nog de 5.0-liter V8-benzinemotor. Die levert zonder supercharger 385 pk, met supercharger krijgt die 510 paarden en een R-badge opgespeld. (Via: JokeForBlog)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...