Onthuld: Citroen DS4 Racing Concept

Citroen DS4 Racing Concept
Citroën heeft de DS4 Racing Concept onthuld, de tweede telg in de R-familie van het merk.

Citroën zal in Genève de DS4 Racing Concept voorstellen, met onder de motorkap een 1.6-liter groot turboblok met 256 pk, goed voor 160 pk per liter. Prestatiecijfers geeft het merk echter niet vrij, wel laat het merk weten dat het de CO2-uitstoot tot 155 g/km kon beperken. Om het weggedrag daarnaast naar sportieve standaard te brengen werd het chassis 35 mm verlaagd en is de spoorbreedte vooraan met 55 mm en achteraan met 75 mm toegenomen. De DS4 Racing Concept staat verder op 19″ velgen en kreeg een extra prestatiegericht remsysteem.

Visueel vallen naast de 19″ velgen en de lagere rijhoogte nog enkele zaken op. Zo werd de DS4 Racing Concept in het mat grijs uitgevoerd en zien we een verdonkerde sportief ogende grille. Rond de wielkasten werd verder koolstofvezel aangebracht, terwijl achteraan de diffuser en twee uitlaatpijpen opvallen. Wanneer Citroën de DS4 Racing in productie zal nemen is nog niet bekend, maar als we het conceptmodel bekijken lijkt het erop dat dat niet zo lang meer zal duren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...