Onthuld: BMW Concept M135i

BMW Concept M135i 2012
Het is geen echte 1-Reeks M Coupé, maar met meer dan 300 pk onder de motorkap is de M135i beslist geen watje te noemen.

Twee weken geleden werd de wagen nog gespot, maar vandaag komt BMW met meer details naar buiten betreffende de M135i. Al gaat het hier nog steeds om een conceptversie, we kunnen de wagen zeker en vast binnenkort in de catalogus verwachten. Bovendien krijgen we meteen een idee van een driedeurs 1-Reeks, gezien BMW tot nu toe haar nieuwste kleinste enkel in vijfdeurs verkocht.

De BMW Concept M135i behoort tot de serie M Performance Automobiles, maar in tegenstelling tot het dieselgeweld dat eerder werd aangekondigd, beschikt deze 1-Reeks over een goede oude zes-in-lijn die maar liefst 320 pk levert. BMW spreekt enkel over meer dan 300 pk, het precieze aantal paarden konden we echter eerder reeds aflezen in een gelekte specificatielijst. De aandrijving gebeurt puur op de achterwielen, (gelukkig) geen xDrive hier!

Verder kreeg de Concept M135i een voorbumper met grotere luchtgaten, een met veel zwart gevulde achterbumper en twee knappe gechromeerde uitlaatpijpen. De hete 1-Reeks staat op 18-inch lichtmetaal en kreeg eveneens een sportonderstel aangemeten. Tot slot beschikt de wagen zoals eerder gezegd over twee langere portieren in plaats van vier stuks. De wagen wordt onthuld in Genève.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Onthuld: BMW Concept M135i"

  1. mrnix 25-02-2012 om 11:34

    0-100 bekend? 🙂

    • TDB 26-02-2012 om 20:51

      Voorlopig nog niet! Vanaf we het weten, laten we het niet ongedeeld!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...