Video: BMW M550d xDrive soundcheck


Een maand na zijn onthulling krijgen we de BMW M550D xDrive eindelijk eens te horen.

Enige tijd geleden kondigde BMW haar M Performance Automobiles aan, een ervan is de BMW M550d xDrive. Hoewel de visuele opsmuk beperkt bleef, ligt onder de motorkap een toch wel zeer potent motorblok. De 3.0-liter zes-in-lijn met drie turbo’s mag dan nog op de verkeerde brandstof (diesel dus) lopen, het vermogen van 381 pk en het koppel van 740 Nm zijn immens.

Torque, traction en awesome. Het zijn de drie woorden die Christian Gebhardt van Sport Auto gebruikt om de nieuwe BMW M550d xDrive te omschrijven. En hoewel je hem liever niet stationair hoort draaien, is de sound die de motor en uitlaat voortbrengen in actie volgens ons toch dik in orde. Met de prijs hebben we het iets lastiger. Een (Duitse) startprijs van 80.800 euro is geen klein brood. Met de nieuwe regeling voor bedrijfswagens maakt de wagen maar weinig kans in België, al blijft hij nog steeds een stuk goedkoper dan een echte M5, die voor niet minder dan 102.700 euro de Duitse showroom uitrijdt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Video: BMW M550d xDrive soundcheck"

  1. PJS 23-02-2012 om 0:46

    Klinkt best lekker, een M5 is het uiteraard niet, maar ze hebben het geluidstechnisch toch mooi weten te verbloemen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...