Officieel: Mercedes SL63 AMG

Mercedes SL 63 AMG
Het autosalon van Genève nadert, dus beginnen luxemerken hun topmodellen stilaan te onthullen. Zo ook Mercedes met de SL63 AMG.

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. De SL63 AMG krijgt 537 of 564 pk (afhankelijk van welke opties je allemaal kiest) onder de motorkap, terwijl zijn gewicht gereduceerd werd met 125 kg om op een totaalgewicht van 1.845 kg uit te komen. Onderhuids vinden we een sportophanging terug die samenwerkt met het ABC-systeem (Active Body Control) om tot een zo dynamisch mogelijk weggedrag te komen. Een automatische zevenbak moet voor het betere schakelwerk zorgen, terwijl de AMG-remmen de SL63 AMG snel tot stilstand moeten brengen.

De kracht komt uit een 5.5 liter grote V8 die door twee turbo’s beademd wordt. Het resultaat is 537 pk en 800 Nm als je de SL63 AMG standaard aanschaft, kies je voor het AMG Performance Package dan krijg je 564 pk en 900 Nm. Nul naar honderd sprinten duurt respectievelijk 4,3 en 4,2 seconden, best snel dus. De topsnelheden komen neer op 250 km/u en 300 km/u, terwijl het verbruik voor beide motoren 9,9 liter per 100 km bedraagt.

De automatische zevenbak kent vier verschillende schakelstanden. Kies je voor C dan kom je in de Controlled Effciency-stand. Daar is het start/stop-systeem actief en is de versnellingsbak vooral afgesteld op zo zuinig mogelijk rijden. De S-stand staat voor Sport, daarbij geschieden de gangwissels vlotter dan in de C-stand. De S+ stand doet daar nog een schepje bovenop. Kies je voor M, dan kan je het heft in eigen handen nemen en zelf schakelen.

De SL63 AMG onderscheidt zich optisch van andere SL’s door zijn distinctieve grille, zijn AMG-specifieke LED-dagrijlichten en chromen accenten. De logo’s aan de zijkant met opschrift ‘V8 Biturbo’ laten er geen twijfel over bestaan dat dit een topmodel is. Aan de achterkant vinden we een spoiler terug, terwijl het AMG-uitlaatsysteem een dergelijke brul laat weerklinken die bewijst dat het om een AMG-model gaat. Aan de binnenkant zijn er uiteraard sportstoelen en verschillende sportieve accenten terug te vinden.

In Duitsland (met 19% BTW incl.) betaal je voor een standaard SL63 AMG €157.675. Niet direct een koopje, al krijg je er ongetwijfeld veel rijplezier voor in de plaats. Wil je meer kracht, dan kan dat door het AMG Performance Package aan te kopen voor €4.280. Het lanceringsmodel met extra uitrusting – de SL63 AMG Edition 1 – maakt je €189.268,5 armer. We zien de SL63 AMG voor het eerst op het autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...