Impressie: Audi RS6 Avant

Audi RS6 Avant 2013 C7
Nu de nieuwe Audi RS4 Avant officieel onthuld is, mogen de Audi-fans al beginnen dromen van de nieuwe RS6 Avant.

Met de nieuwe Audi A6 Avant ondertussen al enkele maanden op de markt kunnen de liefhebbers van dat beetje meer alvast beginnen dromen van de RS6 Avant, de absolute topversie. Als we de laatste geruchten mogen geloven dan zou het model zijn opwachting maken in 2013. Visueel weten we alvast wat we mogen verwachten, vermoedelijk blijven de voor de RS-divisie typische aanpassingen van kracht. Zo is er plaats voor een aangepaste bumperset, bredere wielkasten, een honingraad grille, twee ovalen uitlaatpijpen en een diffuser achteraan.

Onder de motorkap zal Audi jammer genoeg niet langer voor een bi-turbo V10 kiezen, voortaan zal de RS6 Avant het met twee cilinders minder moeten stellen. Geen ramp echter, want de bi-turbo 4-liter TFSI zou in totaal minstens voor 580 pk moeten zorgen, meer dan voldoende om zijn voorganger te doen vergeten. Dankzij het lichtere motorblok zou de sprinttijd aangescherpt kunnen worden, vermoedelijk zal de sprint van 0 naar 100 km/u voortaan 4,5 seconden in beslag nemen, de topsnelheid wordt naar ‘goede’ gewoonte op 250 km/u begrensd. (Impressie via: Iacoski)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...