Gelekt: nieuwe Audi A3

Audi A3 2012 nieuwe
De voorstelling van de nieuwe Audi A3 was pas gepland op het autosalon van Genève, maar nu zijn er al gelekte beelden op het net terug te vinden.

De looks vormen alleszins geen grote verrassing, de nieuwe A3 krijgt zoals verwacht de looks van de rest van de Audi-familie aangemeten. De beelden die zijn binnengelopen tonen enkel de driedeurs hatchback, Audi zal weliswaar ook een vijfdeurs, een cabrio en een vierdeurs van het model bouwen. Op die beelden is het nog even wachten.

Onder de motorkap verwachten we ook geen grote wijzigingen, het huidige motorengamma blijft naar alle waarschijnlijkheid behouden bij deze nieuwe generatie. Het benzinemotorengamma zou beginnen bij een 1.2 TSI-motor met 105 pk en doorgaan tot een 2.0 TFSI-motor met 210 pk. Aan dieselzijde kan men instappen met een 105 pk sterke 1.6 TDI en eindigen bij een 180 paarden krachtige 2.0 TDI. Aan de binnenkant kunnen we de nieuwe versie van Audi’s MMI terugvinden. Verder is het interieur ook typisch Audi, synoniem voor een degelijke afwerking. Voor meer details is het wachten op het officiële persbericht. (Via: CS)

Lees hier onze rijtest met de vorige generatie Audi A3.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gelekt: nieuwe Audi A3"

  1. Wolf 23-02-2012 om 8:43

    De achterkant is net een A1, m.i. niet echt een mooie auto. Waarom lijken alle Audi’s op elkaar? Hebben wij (de mogelijke kopers) daarom gevraagd?

  2. TDB 23-02-2012 om 10:50

    Spannend en origineel is het niet te noemen, maar volgens mij wel geslaagd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...