Gelekt: Volvo V40

Volvo V40
Volvo zal in Genève de Volvo V40 onthullen, de eerste foto’s zijn weliswaar al gelekt op het internet.

Het valt direct op dat de V40 voldoende familietrekken krijgt van andere Volvo’s om perfect in het gamma thuis te horen. De koplampen lijken op die van de Volvo XC60 en Volvo S60, al is de LED-strook aan de zijkant van die koplampen verplaatst naar onder de grille. Aan de achterkant lijkt de V40 een kruising tussen de XC60 en de C30 te worden.

Onder de motorkap mogen we motoren verwachten die tussen de 1.4 en 1.8 liter groot zijn. De 1.4 zal de kleinste motor uit het gamma van Volvo-motoren worden. Als optie wordt er AWD aangeboden op de V40. Normaal zien we de Volvo V40 voor het eerst op het autosalon van Genève. Enkele dagen op voorhand zal de Zweedse persafdeling ongetwijfeld enkele officiële plaatjes wereldkundig maken.

Verder komen we dankzij het lekken van de afbeeldingen nog wat te weten over de toekomstplannen van Volvo. Volvo’s nieuwe platform (SPA) komt met 3 verschillende afmetingen. De kleinste versie wordt 4,5 meter lang en zal dienen als basis voor de C40, S40 en V40. De middenmaat wordt 4,75 m lang en dient voor de S60, V60, XC60 en C70, terwijl de grootste versie 5 m zal meten en gebruikt zal worden voor de S90, V90 en XC90. (via AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...