Officieel: Peugeot 208 XY Concept

Peugeot 208 XY Concept
Een Peugeot 208 met een vleugje luxe is de vraag? De 208 XY Concept is het antwoord.

In Genève staat de nieuwe 208 in het centrum van de belangstelling bij Peugeot. Naast de 208 GTI Concept, die wij best spannend vinden, toont de Franse autobouwer eveneens de 208 XY Concept. Gezien de 208 een massaproduct is, komt een beetje exclusiviteit nooit ongelegen.

Een unieke “Pulsion” livery die van kleur verandert afhankelijk van de lichtinval is een voorbeeld van dat tikkeltje extra. Om dit effect te bereiken werden maar liefst 16 lagen over elkaar gespoten. De 18-inch aluminium velgen en chroom accenten maken het geheel smaakvol af. Ook in het interieur doet het paarse kleurtje haar intrede. Onder de motorkap ligt een 1.6-liter e-HDi die een vermogen levert van 115 pk, gekoppeld aan een manuele zesbak. Daar is dus niets exclusief te vinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...