Officieel: Peugeot 208 GTI Concept

Peugeot 208 GTI ConceptPeugeot komt naar Genève met een conceptversie van de 208 GTI.

Volledig af is hij blijkbaar nog niet, toch wil Peugeot in Genève reeds een impressie geven van de 208 GTI. De Fransen hebben het over de terugkeer van een legende en daarmee bedoelen ze natuurlijk de 205 GTI, die doorheen de geschiedenis een heel palmares heeft opgebouwd. Onder de motorkap komt weliswaar een modern blokje: de 1.6-liter THP die een vermogen levert van 200 pk, gekoppeld aan een manuele zesbak.

Fransen zijn chauvinisten en dat zien we ook bij de 208 GTI Concept. Onderaan de grille prijkt namelijk de Franse vlag terwijl de rode kleur ervan het koetswerk siert. Sportievere bumpers, 18-inch lichtmetaal en een spoorbreedte die met 36 mm werd uitgebreid, geven de 208 een atletischer voorkomen. Een esthetisch gevormde dubbele uitlaat moet klanken voortbrengen van joie de vivre, terwijl het GTI-logo in de C-Stijl tot slot het hart van 205-liefhebbers sneller moet laten kloppen.

Binnenin werd de GTI-spirit doorgetrokken met een kleiner sportstuur dat rode accenten meekreeg. Deze accenten vinden we ook terug op het dashboard en het sportieve instrumentenpaneel. Gebrushed aluminium, nappa leder en alcantara moeten de 208 GTI verder onderscheiden. Natuurlijk mochten GTI-badges niet ontbreken. Voor ons lijkt de 208 GTI zo goed als klaar, maar wanneer Peugeot hem op de markt brengt, wilde de Franse autobouwer nog niet kwijt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...