Nieuwe BMW M Performance reeks klaar voor Geneve

BMW M Performance Parts
BMW zal in Genève nieuwe accessoires in het kader van de BMW M Performance reeks voorstellen.

Wie zijn 1-Reeks, 3-Reeks of 5-Reeks wat sportiever wil aankleden kan voortaan ook bij BMW M Performance aankloppen. De divisie heeft allerlei sportieve accessoires klaar om de modellen uit te rusten. Het gaat om aanpassingen voor de motor, de ophanging, de aerodynamica, het interieur en zelfs de striping van de wagen. Op het autosalon van Genève zal het merk deze accessoires ondermeer voorstellen op de BMW 125i. Deze krijgt ondermeer een aerodynamisch pakket met aangepaste bumpers, 19″ lichtmetalen velgen, M Performance remmen en M Performance stripes. Verder is er nog plaats voor een subtiele spoiler achteraan, koolstofvezel zijspiegels, een zwarte grille en een aangepast interieur met sportstuur, Alcantara en koolstofvezel aankleding en roestvrij stalen pedalen. Maar deze aanpassingen zullen niet enkel op de 1-Reeks beschikbaar zijn, ook de 3-Reeks en 5-Reeks kunnen op analoge wijze worden aangekleed.

Naast visuele opsmuk voorziet BMW ook een M Performance Power Kit voor de 1-, 3- en 5-Reeks. Zo werd het vermogen van de 2-liter viercilinder TwinPower Turbodiesel dankzij aangepaste software en hardware van 185 naar 200 pk opgekrikt. Het koppel op zijn beurt steeg tot 420 Nm, en is beschikbaar vanaf 1.750 toeren per minuut. De verschillen zouden volgens BMW erg voelbaar zijn, met in de 1-Reeks zelfs een 1 seconde snellere 0 naar 100 km/u sprinttijd. In de toekomst zouden er ook M Performance Power kits beschikbaar zijn voor benzinemotoren. Om een standaard motor van een opgepepte motor te onderscheiden voorziet BMW een sticker achteraan de zijschorten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...