Lapo Elkann noemt Duitse auto perfecte koelkast

Lapo Elkann Abarth 500
Lapo Elkann, erfgenaam en marketing-goeroe bij Fiat laat weer van zich horen, als gastspreker op het Londense Royal College of Art nam hij geen blad voor de mond.

Lapo Elkann was deze week op bezoek in Londen om er de studenten van de Royal College of Art te onderwijzen over stijlvol en vooral Italiaans design. “Wisten jullie dat 90% van alle verkochte zonnebrillen in de wereld in Italië ontworpen zijn? Jullie horen natuurlijk al jaren een hoop negatieve verhalen over Italië, wat eigenlijk alles te maken heeft met de politieke situatie in het land. De realiteit is echter dat Italië een land is met erg veel potentie en talenten, al was het vanwege de onuitputtelijke creativiteit die je daar vindt. Onze kijk op het traditioneel vervaardigen van producten en onze kijk op wat het juiste materiaal en de juiste wijze van vormgeven is, is nog altijd uniek in de wereld.” Maar Lapo heeft als Fiat erfgenaam ondertussen zowat de hele wereld gezien: “Ik ben weliswaar een wereldburger, maar voel me vooral ook een internationale Italiaan die trots is op zijn vaderland. Net als de Engelsen -en misschien nog wel beter- zijn wij meesters in het hooghouden van waardevolle tradities en mede daardoor heeft Italië de wereld heel veel te bieden en zal dit ook in de toekomst steeds meer het geval zijn, ook al zijn er nog veel zaken waar we aan moeten werken. Een mooi pak levert in Engeland bijvoorbeeld meer op dan in Milaan of Napels, wat alles te maken heeft met de commerciële kwaliteiten van de Engelsman. Op dat gebied kunnen we dus nog veel leren.”

“Waar we heel goed in zijn, is dus het maken van zeer smaakvolle tot de verbeelding sprekende producten die met liefde en passie tot stand zijn gekomen. Mercedes en Audi maken perfecte auto’s, maar zijn eigenlijk te vergelijken met perfecte koelkasten. Het zijn kille objecten en dat is een Italiaans product nooit. Dat komt door het lef die de Italiaan in zich heeft en dat is dan ook de moraal van wat ik jullie hier kom vertellen. Durf risico’s te nemen en durf ook fouten te maken. Neem maar van mij aan dat ik daar alles vanaf weet…”

Lapo Elkann heeft dus duidelijk zijn eigen kijk op de wereld, de man is ondermeer ook verantwoordelijk voor het designbedrijf Italia Independent. Meer te weten komen over Elkann en zijn liefde voor auto’s? In onderstaande video door Wallpaper* magazine leer je al heel wat meer. (Via: AutoEdizione)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...