Officieel: Porsche Macan komt eraan

Porsche Macan 2013
De Porsche Cajun luistert voortaan naar de naam Macan.

Een compacte SUV van Porsche onder de Cayenne is geen nieuwtje. De wagen werd al lang aangekondigd, maar dat hij Macan zou heten, was niet geweten. Cajun of Macan, de wagen is naar verluidt een echte Porsche die de praktische bruikbaarheid van een SUV combineert met de soeplesse, kracht en het dynamisme van een sportwagen.

Zoals we reeds eerder meedeelden, zal de Macan geproduceerd worden in Leipzig en dat vanaf 2013. Maar liefst 500 miljoen euro werd in de productiefaciliteit geïnvesteerd en 1.000 nieuwe jobs werden gecreëerd. De Macan wordt het 5de model in de Porsche line-up en staat centraal in haar strategie om het verkoopsdoel van 2018 te halen. De Macan moet opboksen tegen de Range Rover Evoque, Audi Q5 en BMW X4.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...