Jaguar XK Special Edition net dat beetje exclusiever

Jaguar XK Special Edition
Jaguar stelt de XK Special Edition voor, een versie van de Jaguar XK die nog een beetje meer exclusiviteit toevoegt aan een reeds exclusieve wagen.

Zowel de Coupé als de Cabriolet van de Jaguar XK zijn beschikbaar als Special Edition. Die onderscheidt zich onder meer door 20″ lichtmetalen Venom velgen die een donkergrijze afwerking krijgen. Deze speciale editie komt met een speciale kleur: Celestial Black. Ook de kap van de cabriolet kan in het zwart worden uitgevoerd.

Aan de binnenkant vinden we het handgemaakte Artisan-interieur met onder meer zacht aanvoelend Scraffito-leder dat gebruikt werd voor de voorzetels, de zijwanden en het instrumentenpaneel. De hemelbekleding bestaat uit Poltrona Frau-leder. Dankzij de Bower & Wilkins geluidsinstallatie met 525 Watt vermogen is ook de geluidskwaliteit ten allen tijde optimaal. Zoals dat bij speciale edities meestal het geval is, vinden we ook hier inlegplaatjes terug waarop ‘Special Edition’ af te lezen valt.

De Jaguar XK heeft steeds een 5.0 liter grote V8-benzinemotor in het vooronder liggen. Zonder supercharger levert die motor 385 pk, met supercharger komt het vermogen neer op 510 pk. En wanneer je de Jaguar XKR-S aanschaft, krijg je zelfs 550 paarden ter beschikking. De kracht gaat altijd via een automatische zesbak naar de achterwielen. De Jaguar XK Coupé Special Edition kost je €110.500, terwijl de Cabriolet je €117.800 armer maakt.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XKR.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XK Cabrio.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XK Coupé. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...