Hyundai plant “hete” i40

Hyundai i40 Wagon
Naast een gepeperde versie van de i30, zou Hyundai ook een sportversie van de i40 plannen.

Allan Rushfort, Hyundai’s COO in Europa, liet bij de lancering van de i30 weten dat Hyundai wil groeien buiten zijn oorspronkelijke domeinen. Het merk kleurt daarom buiten de lijnen en denkt eraan om sportieve versies te lanceren van hun modellen, zo zou Hyundai zowel in het C- als in het D-segment de concurrentie willen aangaan met de QV’s, GTI’s en OPC’s van deze wereld. Het merk zou daarbij niet enkel met brute prestaties komen, maar ook denken aan allerlei dynamische verbeteringen voor de ophanging en de sturing. Deze strategie zou passen in de huidige focus van het merk waar het veel wil bieden voor een aanvaardbare prijs. De sportievere modellen moeten dan het toonbeeld van de technologische vooruitgang van het merk worden en als het ware de waarden van het merk tot leven wekken.

De sportievere richting liet het merk reeds optekenen door een Turbo-versie van de nieuwe Veloster te lanceren. Onder de motorkap komt dan een 1.6 turbobenzine met 200 pk. Of deze motor ook in de i30 of i40 komt is nog niet bekend, het merk liet namelijk weten dat het werkt aan de verdere ontwikkeling van deze motor. Vanaf 2013 zouden we de eerste topversies kunnen proeven, terwijl ook de automaat met dubbele koppeling vanaf dan de verhuis maakt van de Veloster naar de andere modellen. Meer info volgt ongetwijfeld later. (Via: AutoCar)

Test Hyundai i40 Wagon

Deel dit bericht:

1 reactie op "Hyundai plant “hete” i40"

  1. Wolf 16-02-2012 om 20:20

    Misschien een tip voor onze Koreaanse vrienden. Gooi er ook die prima 2.2 diesel in met bijna 200 pk en die uitstekende 6-automaat uit de Santa Fé. Rijdt je al die grijzepakkenmijnheren voorbij die rondrijden in hun ecomobielen,haha

Reageer

Reactie aan het plaatsen...